SKŁADNIKI:

- 0,5 kg schabu z dzika

- 500 ml maślanki lub jogurtu naturalnego 

- 3 cebule 

- 2 ząbki czosnku 

- 1 papryka czerwona

- boczek lub wędzona słonina z dzika 

- sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1 cebulę i czosnek drobno posiekać. Dodać maślankę / jogurt, posolić i popieprzyć.
Mięso umyć i pociąć na szaszłykowe porcje wedle uznania.
Włożyć do marynaty, wymieszać i odłożyć na 12 h do lodówki.
Paprykę umyć, oczyścić i pociąć na odpowiednie kawałki. Cebulę pociąć na ćwiartki. 

Mięso wyjąć z marynaty i opłukać. 

Nakładać na rożen naprzemiennie z warzywami i boczkiem / słoniną. 
Grillować 10-15 minut.