Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować (do szklanki zimnej przegotowanej wody dodać po 2-3 łyżki stołowe balsamico i oleju, przyprawę do żeberek, kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych, majeranek, czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszać). Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni. Przekręcając żeberka od czasu do czasu. Porcje żeberek ułożyć w brytfannie w równych rządkach, kostką do dołu i delikatnie polać marynatą (bez przypraw), nie przykrywać.

Żeberka piec ok. 1,5 godz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przekręcając pod koniec pieczenia aby się nie przypaliły i były ładnie przypieczone z każdej strony.

Polecamy także:

Saltimbocca z jelenia

Comber podzielić na 8 medalionów, następnie przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki (3-4 mm). Mięso, uprzednio obmyte i wysuszone, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

Szczegóły >

Szaszłyki z dzika

3 cebule drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Oba składniki wymieszać w misce z octem. Posolić i popieprzyć. Mięso umyć i pociąć na szaszłykowe porcje wedle uznania.

Szczegóły >

Aromatyczny dzik ze śliwkami

Schab z dzika zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 dni. Po zakończeniu marynowania, mięso osuszamy, nacieramy tzw. suchą marynatą oraz okładamy plastrami cebuli

Szczegóły >

Szynka świąteczna z jelenia

Szynkę zalewamy chłodną marynatą. Mięso przez 2–3 dni trzymamy w marynacie przewracając je co jakiś czas. Następnie wyjmujemy z marynaty i osuszone obsmażamy na oleju z dodatkiem grubo pokrojonego wędzonego boczku

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach