Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Raszyńska 6, 02-026 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować (do szklanki zimnej przegotowanej wody dodać po 2-3 łyżki stołowe balsamico i oleju, przyprawę do żeberek, kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych, majeranek, czosnek, sól i pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszać). Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni. Przekręcając żeberka od czasu do czasu. Porcje żeberek ułożyć w brytfannie w równych rządkach, kostką do dołu i delikatnie polać marynatą (bez przypraw), nie przykrywać.

Żeberka piec ok. 1,5 godz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przekręcając pod koniec pieczenia aby się nie przypaliły i były ładnie przypieczone z każdej strony.

Polecamy także:

Gulasz leśny

Gulasz extra z jelenia lub daniela oprószamy solą, pieprzem i zgniecionymi ziarnami jałowca. Zostawiamy na kilka, kilkanaście godzin. W tym czasie namaczamy suszone grzyby

Szczegóły >

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >

Rześka pieczeń sarnia

Szynkę z sarny nacieramy suchymi przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju

Szczegóły >

Dzika pieczeń z boczkiem

Szynkę z dzika zalewamy maślanką, kefirem lub jogurtem na 2–3 dni pozostawiając w chłodnym miejscu. Mięso obracamy co kilka godzin. Po wyjęciu z zalewy osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach