Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Szaszłyki z dzika

1 kg schabu z dzika
500 ml octu winnego
5 cebuli
ząbki czosnku (ilość wedle uznania)
szczypiorek
1 papryka słodka
kawałek boczku lub wędzonej słoniny

3 cebule drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.
Oba składniki wymieszać w misce z octem. Posolić i popieprzyć.
Mięso umyć i pociąć na szaszłykowe porcje wedle uznania.
Włożyć do marynaty, wymieszać i odłożyć na 12 h do lodówki.
Paprykę umyć, oczyścić i pociąć na odpowiednie kawałki. Cebulę pociąć na ćwiartki.
Nakładać na rożen na przemian z mięsem i boczkiem/wędzoną słoniną.
Grillować 10-15 minut.

Polecamy także:

Gulasz z Egeru

Gulasz z dzika marynujemy przez kilka godzin w czerwonym winie, następnie nacieramy pieprzem, solą, papryka, i ponownie trzymamy kilkanaście godzin w chłodzie. Osuszone kawałki dzika obtaczamy w mące i smażymy na smalcu

Szczegóły >

Aromatyczny dzik ze śliwkami

Schab z dzika zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 dni. Po zakończeniu marynowania, mięso osuszamy, nacieramy tzw. suchą marynatą oraz okładamy plastrami cebuli

Szczegóły >

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje. Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.

Szczegóły >

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować. Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach