Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Szaszłyki z dzika

1 kg schabu z dzika
500 ml octu winnego
5 cebuli
ząbki czosnku (ilość wedle uznania)
szczypiorek
1 papryka słodka
kawałek boczku lub wędzonej słoniny

3 cebule drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.
Oba składniki wymieszać w misce z octem. Posolić i popieprzyć.
Mięso umyć i pociąć na szaszłykowe porcje wedle uznania.
Włożyć do marynaty, wymieszać i odłożyć na 12 h do lodówki.
Paprykę umyć, oczyścić i pociąć na odpowiednie kawałki. Cebulę pociąć na ćwiartki.
Nakładać na rożen na przemian z mięsem i boczkiem/wędzoną słoniną.
Grillować 10-15 minut.

Polecamy także:

Saltimbocca z jelenia

Comber podzielić na 8 medalionów, następnie przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki (3-4 mm). Mięso, uprzednio obmyte i wysuszone, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

Szczegóły >

Szynka świąteczna z jelenia

Szynkę zalewamy chłodną marynatą. Mięso przez 2–3 dni trzymamy w marynacie przewracając je co jakiś czas. Następnie wyjmujemy z marynaty i osuszone obsmażamy na oleju z dodatkiem grubo pokrojonego wędzonego boczku

Szczegóły >

Rześka pieczeń sarnia

Szynkę z sarny nacieramy suchymi przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju

Szczegóły >

Gulasz wiejski z sarny

Gulasz kroimy na wąskie paseczki. W rondlu na oleju szklimy pokrojoną w kostkę dużą cebulę, a następnie dodajemy pokrojone na małe kawałki pieczarki. Mieszamy, dodajemy mięso i smażymy wszystko razem

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach