Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Raszyńska 6, 02-026 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Rześka pieczeń sarnia

0,8-1 kg szynki z sarny nacieramy suchymi przyprawami (sól, pieprz, odrobina zgniecionego jałowca i kilka igieł rozmarynu), skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju. Szynkę wkładamy do szczelnie zamkniętej brytfanny okładając ją cieniutko pokrojonymi plastrami cytryny (uprzednio starannie wyszorowanej). Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180–200 C polewając tworzącym się sosem, który po zakończeniu pieczenia zaprawiamy cytryną, żółtkami i śmietaną.

Polecamy także:

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować. Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >

Hamburgery z dziczyzny

Gulasz z sarny, jelenia lub dzika mielimy. Dodajemy 1 jajko, drobno posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę, łyżkę stopionego masła, sól i pieprz do smaku (ewentualnie inne przyprawy wg uznania)

Szczegóły >

Aromatyczny dzik ze śliwkami

Schab z dzika zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 dni. Po zakończeniu marynowania, mięso osuszamy, nacieramy tzw. suchą marynatą oraz okładamy plastrami cebuli

Szczegóły >

Saltimbocca z jelenia

Comber podzielić na 8 medalionów, następnie przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki (3-4 mm). Mięso, uprzednio obmyte i wysuszone, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach