Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Gagarina 31, 00-753 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Rześka pieczeń sarnia

0,8-1 kg szynki z sarny nacieramy suchymi przyprawami (sól, pieprz, odrobina zgniecionego jałowca i kilka igieł rozmarynu), skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju. Szynkę wkładamy do szczelnie zamkniętej brytfanny okładając ją cieniutko pokrojonymi plastrami cytryny (uprzednio starannie wyszorowanej). Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180–200 C polewając tworzącym się sosem, który po zakończeniu pieczenia zaprawiamy cytryną, żółtkami i śmietaną.

Polecamy także:

Jeleń azjatycki

Polędwiczki pokroić w paski. Do miski dodać pastę curry, kardamon, sos sojowy, chilli i czosnek. Następnie włożyć do niej polędwiczki, przemieszać, na 2h odstawić.

Szczegóły >

Dzika pieczeń z boczkiem

Szynkę z dzika zalewamy maślanką, kefirem lub jogurtem na 2–3 dni pozostawiając w chłodnym miejscu. Mięso obracamy co kilka godzin. Po wyjęciu z zalewy osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw

Szczegóły >

Comber z jelenia w sosie pieprzowym

Comber z jelenia oczyszczamy z błon, nacieramy mieszanką przypraw i zostawiamy na kilka-kilkanaście godzin w chłodnym miejscu. Osuszone mięso smażymy na maśle do zarumienienia

Szczegóły >

Gulasz z Egeru

Gulasz z dzika marynujemy przez kilka godzin w czerwonym winie, następnie nacieramy pieprzem, solą, papryka, i ponownie trzymamy kilkanaście godzin w chłodzie. Osuszone kawałki dzika obtaczamy w mące i smażymy na smalcu

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach