Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Klopsiki

Zmielone mięso z łopatki lub gulaszu wymieszaj z bułką tartą, ok. pół szklanki.
Dodaj jajko, sól, posiekaną cebulę, odrobinę gałki muszkatołowej, goździków, pieprzu, mielonego imbiru.
Uformuj kulki i podsmaż równomiernie na maśle.
Włóż do piekarnika w żaroodpornym naczyniu na 15 minut.
Można posypać natką lub zapiekać pod żółtym serem.

Polecamy także:

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >

Gulasz łowczego z sarny

Gulasz przesmażamy na klarowanym maśle, dodajemy pokrojoną zeszkloną cebulę oraz kilka świeżych, podsmażonych grzybów (mogą być także mrożone), oprószamy solą i pieprzem

Szczegóły >

Jeleń azjatycki

Polędwiczki pokroić w paski. Do miski dodać pastę curry, kardamon, sos sojowy, chilli i czosnek. Następnie włożyć do niej polędwiczki, przemieszać, na 2h odstawić.

Szczegóły >

Aromatyczny dzik ze śliwkami

Schab z dzika zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 dni. Po zakończeniu marynowania, mięso osuszamy, nacieramy tzw. suchą marynatą oraz okładamy plastrami cebuli

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach