Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Raszyńska 6, 02-026 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Klopsiki

Zmielone mięso z łopatki lub gulaszu wymieszaj z bułką tartą, ok. pół szklanki.
Dodaj jajko, sól, posiekaną cebulę, odrobinę gałki muszkatołowej, goździków, pieprzu, mielonego imbiru.
Uformuj kulki i podsmaż równomiernie na maśle.
Włóż do piekarnika w żaroodpornym naczyniu na 15 minut.
Można posypać natką lub zapiekać pod żółtym serem.

Polecamy także:

Comber z jelenia w sosie pieprzowym

Comber z jelenia oczyszczamy z błon, nacieramy mieszanką przypraw i zostawiamy na kilka-kilkanaście godzin w chłodnym miejscu. Osuszone mięso smażymy na maśle do zarumienienia

Szczegóły >

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje. Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.

Szczegóły >

Dzika pieczeń z boczkiem

Szynkę z dzika zalewamy maślanką, kefirem lub jogurtem na 2–3 dni pozostawiając w chłodnym miejscu. Mięso obracamy co kilka godzin. Po wyjęciu z zalewy osuszamy i nacieramy mieszanką przypraw

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach