Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Jeleń azjatycki

0,5-0,8 kg polędwiczki z jelenia „Dziki Trop”
2 ząbki czosnku
1 chilli
1 łyżka pasty curry
2 szczypty zmielonego kardamonu
100 ml sosu sojowego
2 dymki
2 papryczki pepperoni

Polędwiczki pokroić w paski. Do miski dodać pastę curry, kardamon, sos sojowy, chilli i czosnek. Następnie włożyć do niej polędwiczki, przemieszać, na 2h odstawić.
Pokroić dymkę, pepperoni i seler naciowy. Umyć i osuszyć kiełki bambusowe.
Mięso wyjąć z marynaty. Marynatę odstawić, ale nie wylewać.
Rozgrzać połowę oleju, mięso podsmażyć w woku przez 1 minutę z każdej strony, przełożyć na gorący półmisek
Do oleju po smażeniu dodać 50 ml bulionu, następnie dodać do marynaty.
Resztę oleju podgrzać, podsmażyć pepperoni i seler, potem na krótko dymkę.
Pomieszać z marynatą, dodać kiełki bambusa.
Dodać mięso.
Posypać posiekaną kolendrą/pietruszką.

Polecamy także:

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje. Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.

Szczegóły >

Rześka pieczeń sarnia

Szynkę z sarny nacieramy suchymi przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju

Szczegóły >

Gulasz wiejski z sarny

Gulasz kroimy na wąskie paseczki. W rondlu na oleju szklimy pokrojoną w kostkę dużą cebulę, a następnie dodajemy pokrojone na małe kawałki pieczarki. Mieszamy, dodajemy mięso i smażymy wszystko razem

Szczegóły >

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować. Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach