Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Gagarina 31, 00-753 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Hamburgery z dziczyzny

0,5-1 kg gulaszu z sarny, jelenia lub dzika mielimy. Dodajemy 1 jajko, drobno posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę, łyżkę stopionego masła, sól i pieprz do smaku (ewentualnie inne przyprawy wg uznania). Formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy z obu stron na dowolnym tłuszczu. Połówki bułek (do hamburgerów lub kajzerek) rumienimy i wkładamy ciepłe kotlety dodając ulubione sosy i warzywa.

Polecamy także:

Gulasz wiejski z sarny

Gulasz kroimy na wąskie paseczki. W rondlu na oleju szklimy pokrojoną w kostkę dużą cebulę, a następnie dodajemy pokrojone na małe kawałki pieczarki. Mieszamy, dodajemy mięso i smażymy wszystko razem

Szczegóły >

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować. Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >

Szaszłyki z dzika

3 cebule drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Oba składniki wymieszać w misce z octem. Posolić i popieprzyć. Mięso umyć i pociąć na szaszłykowe porcje wedle uznania.

Szczegóły >

Saltimbocca z jelenia

Comber podzielić na 8 medalionów, następnie przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki (3-4 mm). Mięso, uprzednio obmyte i wysuszone, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach