Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Gulasz wiejski z sarny

0,5-1 kg gulaszu kroimy na wąskie paseczki. W rondlu na oleju szklimy pokrojoną w kostkę dużą cebulę, a następnie dodajemy pokrojone na małe kawałki pieczarki (wagowo tyle samo co sarniny). Mieszamy, dodajemy mięso i smażymy wszystko razem. Gdy pieczarki i mięso zaczynają puszczać sok – zalewamy zimną wodą dodając sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zmieloną paprykę (ewentualnie troszkę Vegety). Zagotowujemy, a następnie dusimy na bardzo małym ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i dwie łyżki śmietany.

Polecamy także:

Saltimbocca z jelenia

Comber podzielić na 8 medalionów, następnie przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki (3-4 mm). Mięso, uprzednio obmyte i wysuszone, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

Szczegóły >

Efektowna szynka z dzika z kością

Szynkę marynujemy na sucho, obkładamy kilkoma listkami laurowymi i zielem angielskim. Całość wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia i pozostawiamy w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >

Rześka pieczeń sarnia

Szynkę z sarny nacieramy suchymi przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju

Szczegóły >

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach