Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Gagarina 31, 00-753 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Gulasz wiejski z sarny

0,5-1 kg gulaszu kroimy na wąskie paseczki. W rondlu na oleju szklimy pokrojoną w kostkę dużą cebulę, a następnie dodajemy pokrojone na małe kawałki pieczarki (wagowo tyle samo co sarniny). Mieszamy, dodajemy mięso i smażymy wszystko razem. Gdy pieczarki i mięso zaczynają puszczać sok – zalewamy zimną wodą dodając sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, zmieloną paprykę (ewentualnie troszkę Vegety). Zagotowujemy, a następnie dusimy na bardzo małym ogniu. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i dwie łyżki śmietany.

Polecamy także:

Aromatyczny dzik ze śliwkami

Schab z dzika zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 dni. Po zakończeniu marynowania, mięso osuszamy, nacieramy tzw. suchą marynatą oraz okładamy plastrami cebuli

Szczegóły >

Hamburgery z dziczyzny

Gulasz z sarny, jelenia lub dzika mielimy. Dodajemy 1 jajko, drobno posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę, łyżkę stopionego masła, sól i pieprz do smaku (ewentualnie inne przyprawy wg uznania)

Szczegóły >

Klopsiki

Zmielone mięso z łopatki lub gulaszu wymieszaj z bułką tartą, ok. pół szklanki. Dodaj jajko, sól, posiekaną cebulę, odrobinę gałki muszkatołowej, goździków, pieprzu, mielonego imbiru.

Szczegóły >

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje. Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach