Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Gagarina 31, 00-753 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Efektowna szynka z dzika z kością

Szynkę marynujemy na sucho – czyli obsypujemy solą i dowolnymi przyprawami lub gotowymi mieszankami przypraw do mięs pieczonych, obkładamy kilkoma listkami laurowymi i zielem angielskim. Całość wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia i pozostawiamy w chłodnym miejscu na ok. 2 dni. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180–200oC przez ok. 1,5 godziny.

Polecamy także:

Gulasz z Egeru

Gulasz z dzika marynujemy przez kilka godzin w czerwonym winie, następnie nacieramy pieprzem, solą, papryka, i ponownie trzymamy kilkanaście godzin w chłodzie. Osuszone kawałki dzika obtaczamy w mące i smażymy na smalcu

Szczegóły >

Gulasz łowczego z sarny

Gulasz przesmażamy na klarowanym maśle, dodajemy pokrojoną zeszkloną cebulę oraz kilka świeżych, podsmażonych grzybów (mogą być także mrożone), oprószamy solą i pieprzem

Szczegóły >

Gulasz leśny

Gulasz extra z jelenia lub daniela oprószamy solą, pieprzem i zgniecionymi ziarnami jałowca. Zostawiamy na kilka, kilkanaście godzin. W tym czasie namaczamy suszone grzyby

Szczegóły >

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje. Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach