Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Efektowna szynka z dzika z kością

Szynkę marynujemy na sucho – czyli obsypujemy solą i dowolnymi przyprawami lub gotowymi mieszankami przypraw do mięs pieczonych, obkładamy kilkoma listkami laurowymi i zielem angielskim. Całość wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia i pozostawiamy w chłodnym miejscu na ok. 2 dni. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180–200oC przez ok. 1,5 godziny.

Polecamy także:

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >

Gulasz łowczego z sarny

Gulasz przesmażamy na klarowanym maśle, dodajemy pokrojoną zeszkloną cebulę oraz kilka świeżych, podsmażonych grzybów (mogą być także mrożone), oprószamy solą i pieprzem

Szczegóły >

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować. Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >

Hamburgery z dziczyzny

Gulasz z sarny, jelenia lub dzika mielimy. Dodajemy 1 jajko, drobno posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę, łyżkę stopionego masła, sól i pieprz do smaku (ewentualnie inne przyprawy wg uznania)

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach