Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklep stacjonarny: ul. Gagarina 31, 00-753 Warszawa, Rynek Kleparski, kiosk nr 58, Kraków.

Comber z jelenia w sosie pieprzowym

0,8-1 kg combra z jelenia oczyszczamy z błon, nacieramy mieszanką przypraw (sól, pieprz, kilka ziaren zgniecionego jałowca, odrobina startej gałki muszkatołowej i imbiru) zostawiamy na kilka-kilkanaście godzin w chłodnym miejscu. Osuszone mięso smażymy na maśle (najlepiej klarowanym) po kilka minut z każdej strony – do zarumienienia. Na folię aluminiową wysypujemy garść grubo zmielonego czarnego pieprzu, kładziemy podsmażony comber, zawijamy i wkładamy na ok. 10 minut do mocno nagrzanego piekarnika. Do pozostałego na patelni smaku po smażeniu dodajemy kilkanaście ziaren marynowanego zielonego pieprzu lub kaparów, podlewamy wysokoprocentową śmietanką i gotujemy do zgęstnienia dodając sok z combra, który utworzył się w folii.

Polecamy także:

Klopsiki

Zmielone mięso z łopatki lub gulaszu wymieszaj z bułką tartą, ok. pół szklanki. Dodaj jajko, sól, posiekaną cebulę, odrobinę gałki muszkatołowej, goździków, pieprzu, mielonego imbiru.

Szczegóły >

Saltimbocca z jelenia

Comber podzielić na 8 medalionów, następnie przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki (3-4 mm). Mięso, uprzednio obmyte i wysuszone, posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.

Szczegóły >

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje. Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.

Szczegóły >

Jeleń azjatycki

Polędwiczki pokroić w paski. Do miski dodać pastę curry, kardamon, sos sojowy, chilli i czosnek. Następnie włożyć do niej polędwiczki, przemieszać, na 2h odstawić.

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach