Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Comber z jelenia w sosie pieprzowym

0,8-1 kg combra z jelenia oczyszczamy z błon, nacieramy mieszanką przypraw (sól, pieprz, kilka ziaren zgniecionego jałowca, odrobina startej gałki muszkatołowej i imbiru) zostawiamy na kilka-kilkanaście godzin w chłodnym miejscu. Osuszone mięso smażymy na maśle (najlepiej klarowanym) po kilka minut z każdej strony – do zarumienienia. Na folię aluminiową wysypujemy garść grubo zmielonego czarnego pieprzu, kładziemy podsmażony comber, zawijamy i wkładamy na ok. 10 minut do mocno nagrzanego piekarnika. Do pozostałego na patelni smaku po smażeniu dodajemy kilkanaście ziaren marynowanego zielonego pieprzu lub kaparów, podlewamy wysokoprocentową śmietanką i gotujemy do zgęstnienia dodając sok z combra, który utworzył się w folii.

Polecamy także:

Hamburgery z dziczyzny

Gulasz z sarny, jelenia lub dzika mielimy. Dodajemy 1 jajko, drobno posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę, łyżkę stopionego masła, sól i pieprz do smaku (ewentualnie inne przyprawy wg uznania)

Szczegóły >

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę. Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje. Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.

Szczegóły >

Gulasz z Egeru

Gulasz z dzika marynujemy przez kilka godzin w czerwonym winie, następnie nacieramy pieprzem, solą, papryka, i ponownie trzymamy kilkanaście godzin w chłodzie. Osuszone kawałki dzika obtaczamy w mące i smażymy na smalcu

Szczegóły >

Gulasz wiejski z sarny

Gulasz kroimy na wąskie paseczki. W rondlu na oleju szklimy pokrojoną w kostkę dużą cebulę, a następnie dodajemy pokrojone na małe kawałki pieczarki. Mieszamy, dodajemy mięso i smażymy wszystko razem

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach