Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę.
Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje.
Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.
Podsmażyć, aż cebula się zeszkli. Dodaj puszkę pomidorów i fasoli.
Dolej szklankę bulionu.
Wrzuć zioła: tymianek, liść laurowy, sól i pieprz.
Gotować przez ok. 20 min.

Polecamy także:

Efektowna szynka z dzika z kością

Szynkę marynujemy na sucho, obkładamy kilkoma listkami laurowymi i zielem angielskim. Całość wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia i pozostawiamy w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >

Rześka pieczeń sarnia

Szynkę z sarny nacieramy suchymi przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju

Szczegóły >

Comber z jelenia w sosie pieprzowym

Comber z jelenia oczyszczamy z błon, nacieramy mieszanką przypraw i zostawiamy na kilka-kilkanaście godzin w chłodnym miejscu. Osuszone mięso smażymy na maśle do zarumienienia

Szczegóły >

Szaszłyki z dzika

3 cebule drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Oba składniki wymieszać w misce z octem. Posolić i popieprzyć. Mięso umyć i pociąć na szaszłykowe porcje wedle uznania.

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach