Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Chilli con carne z jelenia

Mięso z łopatki zmielić lub pokroić w drobną kostkę.
Mięso podsmażyć na 50 ml oleju, aż zbrązowieje.
Posypać czerwoną mieloną papryką i chilli.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zmiażdżony ząbek czosnku.
Podsmażyć, aż cebula się zeszkli. Dodaj puszkę pomidorów i fasoli.
Dolej szklankę bulionu.
Wrzuć zioła: tymianek, liść laurowy, sól i pieprz.
Gotować przez ok. 20 min.

Polecamy także:

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >

Gulasz z Egeru

Gulasz z dzika marynujemy przez kilka godzin w czerwonym winie, następnie nacieramy pieprzem, solą, papryka, i ponownie trzymamy kilkanaście godzin w chłodzie. Osuszone kawałki dzika obtaczamy w mące i smażymy na smalcu

Szczegóły >

Rześka pieczeń sarnia

Szynkę z sarny nacieramy suchymi przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i po kilkunastu godzinach obsmażamy na klarowanym maśle i oleju

Szczegóły >

Gulasz leśny

Gulasz extra z jelenia lub daniela oprószamy solą, pieprzem i zgniecionymi ziarnami jałowca. Zostawiamy na kilka, kilkanaście godzin. W tym czasie namaczamy suszone grzyby

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach