Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Aromatyczny dzik ze śliwkami

0,8-1 kg schabu z dzika zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 dni. Po zakończeniu marynowania, mięso osuszamy, nacieramy tzw. suchą marynatą (sól, pieprz, majeranek, zgniecione jagody jałowca) oraz okładamy plastrami cebuli. Po kilkunastu godzinach mięso obsmażamy na smalcu z wędzonym boczkiem i przekładamy do zamykanej brytfanny. Mięso podlewamy tworzącym się sosem. Piec ok. 1 godziny. Dla urozmaicenia smaku można przed pieczeniem schab naszpikować wędzonymi śliwkami, wędzonym boczkiem lub słoniną.

Polecamy także:

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >

Jeleń azjatycki

Polędwiczki pokroić w paski. Do miski dodać pastę curry, kardamon, sos sojowy, chilli i czosnek. Następnie włożyć do niej polędwiczki, przemieszać, na 2h odstawić.

Szczegóły >

Żeberka z dzika

Pasy żeberek pokroić na małe porcje. Zamarynować. Mięso ułożyć w naczyniu i zalać marynatą. Przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >

Efektowna szynka z dzika z kością

Szynkę marynujemy na sucho, obkładamy kilkoma listkami laurowymi i zielem angielskim. Całość wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia i pozostawiamy w chłodnym miejscu na ok. 2 dni

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach