Masz pytania? Zadzwoń: 518 82 80 82. Sklepy stacjonarne: Warszawa, ul. Raszyńska 6; Kraków, Rynek Kleparski, kiosk nr 58.

Aromatyczny dzik ze śliwkami

0,8-1 kg schabu z dzika zalewamy mlekiem i odstawiamy na 1-2 dni. Po zakończeniu marynowania, mięso osuszamy, nacieramy tzw. suchą marynatą (sól, pieprz, majeranek, zgniecione jagody jałowca) oraz okładamy plastrami cebuli. Po kilkunastu godzinach mięso obsmażamy na smalcu z wędzonym boczkiem i przekładamy do zamykanej brytfanny. Mięso podlewamy tworzącym się sosem. Piec ok. 1 godziny. Dla urozmaicenia smaku można przed pieczeniem schab naszpikować wędzonymi śliwkami, wędzonym boczkiem lub słoniną.

Polecamy także:

Gulasz leśny

Gulasz extra z jelenia lub daniela oprószamy solą, pieprzem i zgniecionymi ziarnami jałowca. Zostawiamy na kilka, kilkanaście godzin. W tym czasie namaczamy suszone grzyby

Szczegóły >

Szaszłyki z dzika

3 cebule drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Oba składniki wymieszać w misce z octem. Posolić i popieprzyć. Mięso umyć i pociąć na szaszłykowe porcje wedle uznania.

Szczegóły >

Gulasz winny

Gulasz z jelenia oprószamy solą, pieprzem i szczyptą zmielonego jałowca, skrapiamy czerwonym winem lub cytryną i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce

Szczegóły >

Gulasz łowczego z sarny

Gulasz przesmażamy na klarowanym maśle, dodajemy pokrojoną zeszkloną cebulę oraz kilka świeżych, podsmażonych grzybów (mogą być także mrożone), oprószamy solą i pieprzem

Szczegóły >
Zobacz wszystkie przepisy »

Dziki Trop jest marką handlową firmy Elite Expeditions sp. z o.o. Nasze produkty pojawiają się codziennie na tysiącach stołów w całej Europie, gdzie dziczyzna ze Zwierzyńca jest synonimem jakości. Czas by na dobre zadomowiły się również na naszych talerzach